Parfumurile pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de tipurile, categoriile lor sau, dacă doriți, familiile și genealogiile. Acestea sunt, de obicei, ingredientele predominante ale parfumului care se găsesc în parfum. Dacă știi din ce familie provine un anumit parfum, apă de parfum sau toaletă, atunci îți este mai ușor să-ți imaginezi cum miroase. Majoritatea oamenilor au una sau două categorii preferate de parfumuri. Funcționează la fel ca atunci când cuiva îi place albastrul, altora îi place roșul sau când preferi sarea în loc de dulceață.
Deși mulți experți, parfumieri și alți specialiști au încercat să creeze o clasificare universală, până acum nimeni nu a reușit să stabilească o distribuție a parfumurilor recunoscută universal. Diferite tipuri de parfumuri se împletesc și își împărtășesc proprietățile, ducând la mai multe subcategorii. Astăzi, nu mai este o excepție când parfumul poate fi clasificat în 3 categorii diferite. Despre ce vorbim? De exemplu, parfumuri lemnoase-florale-moscate. Sau, de asemenea, floral-fructat-gourmet. Dar să aducem o anumită ordine în confuzie.
Parfumul este foarte general împărțit în proaspăt și cald. Și alte categorii pot fi incluse în fiecare dintre ele. Cele proaspete includ în principal arome de citrice, florale și aromatice, în timp ce aromele calde, fougère, orientale și de piele. Chypre și categoriile lemnoase sunt la granița dintre proaspăt și cald.
Întrebi de ce? Mirosurile de Chypre sunt populare pentru baza caldă de mușchi, care contrastează puternic cu vârful proaspăt, în principal citric. Iar în parfumurile lemnoase veți găsi o gamă largă de tonuri parfumate, de la pin proaspăt la tonuri de cedru aspre.